Beste bezoeker,

In februari 2021 is er een landelijke actie geweest vanuit onze beroepsgroep. Daar zijn diverse reacties / ervaringen op gekomen en die staan op de site www.laathaptotherapeuteneenhandjehelpen.nl

Hieronder een aantal reacties:

Jezelf kwijt raken is vreselijk! Jezelf weer leren voelen is noodzakelijk en geeft een overlevingsstrategie die vooral in deze chaos zo belangrijk is! Een disbalans speelt me al anderhalf jaar parten en zonder begeleiding van mijn haptotherapeut was mijn weegschaal echt de verkeerde kant opgeslagen. Ik mis het voelen.. ik mis het contact met handen...Ik mis zoveel. Laat de helpende handen weer toe om te voelen!!!!

 

De beste manier om jezelf te redden in het leven in mijn ogen, is om goed te kunnen luisteren naar wat jouw hoofd én lichaam jou vertelt. Mijn hoofd weet wat goed voor mij is, maar ik heb niet geleerd om naar mijn lichaam en gevoel te luisteren, dit werd in de opvoeding genegeerd.

 

Haptotherapie helpt mij om mezelf daarin te "heropvoeden": om bij mijn gevoel te komen, om te vertrouwen op mijn gevoel, om mijn persoonlijke grenzen helder te krijgen.

 

Ik heb hele goede ervaringen met haptonomie. Zowel in de zwangerschapsbegeleiding als in de begeleiding bij het stukje verbinden tussen mij en mijn partner als in de begeleiding bij mijn paniekstoornis. Haptonomie helpt je aarden en te voelen wat je lichaam aangeeft en nodig heeft. Dit haalt je uit je hoofd en geeft ruimte en rust die je soms nodig hebt.

 

Haptonomie heeft mij vaak geholpen bij het contact maken tussen hoofd en lijf. Vooral in tijden van stress, onzekerheid, verdriet of spanning helpt haptonomie mij om beter met deze situaties om te gaan. Ik gun iedereen deze vorm van hulp. Zeker nu.

 

10 jaar geleden na een zware depressie en een angst stoornis kwam ik in contact met haptotherapie Sindsdien ga ik af en aan telkens als het weer tegen zit bel ik mijn haptotherapeut op. Ze kent mij door en door. Ook in deze corona tijd heb ik heel veel aan wat ik geleerd heb in deze therapie. Hoe ik om moet gaan met de moedeloosheid en op zachte billen zitten. Omgaan met stress. Jullie zijn juist nu harder nodig dan ooit. Vanuit mijn werk met mijn stichting Congada voor chronisch zieken spreek ik veel vrouwen die er doorheen zitten. Ze snakken naar perspectief. Eenzaamheid, angst en onzekerheid zijn meer regelmaat dan uitzondering.

 

Ik leefde op de automatische piloot. Tot mijn lichaam niet meer wilde en letterlijk stijf stond van de spanning en geen beweging meer inzat. Ik werd doorgestuurd naar de haptotherapeut. Zij ging vertalen wat mijn lichaam ging vertellen en maakte mij bewust dat ik überhaupt een lichaam had met gevoelens en sensaties.

Wanneer je de haptotherapeut persoonlijk ziet -en niet via mail of beeldbellen- dan gebeurt er al iets in dat contact, zonder fysiek aangeraakt te worden word je al geraakt als je elkaar ziet. Je word gezien. Een goede haptotherapeut is goud waard en haptotherapie is meer dan belangrijk in deze coronatijden.

 

 Interesse of een vraag?

Laat het mij weten en dan neem ik zsm. contact met je op.