Haptonomie; voor mij een therapie die mij nooit zal verlaten. Ik kwam met Haptotherapie voor het eerst in aanraking in 2004 via de fysiotherapie. De reden hiervoor was overspannenheid, niet tot mezelf kunnen komen , van binnen, zonder de hulp van een professional.

Na mijn verhuizing zocht ik haptotherapie in Weesp en kwam in contact met Renske Harte-Sluman.

Sinds dat ik met haptonomie in aanraking ben gekomen is er een wereld voor mij opengegaan. 

Door praten en in contact komen met je basis, kun je angsten overwinnen en je balans weer terug vinden.

Als persoon heb ik veel tegenslagen gehad en ook positieve wendingen. Inmiddels heb ik kunnen leren omgaan met mezelf en het deels loslaten van onbelangrijke dingen, het erkennen van trots zijn of teleurstellingen .Een overwinning bereiken door de’ jakhalzen’ te herkennen en ze in een ander perspectief te zien .En zoals een ‘giraf’ zijn nek uitstrekt en de wereld van boven bekijkt kan ik nu ook met meer empathie naar anderen en mezelf kijken.(Jakhals en giraf zijn symbolen uit de verbindende communicatie) 

Door terug te gaan naar de basis van je innerlijke zelf, door te voelen en aandacht ervoor te hebben,

erover te praten kan ik zeggen dat ik mijn leven op de rit heb gekregen.

In die tussentijd, we zijn wel tien jaar verder, zoek ik Renske nog steeds op en heb inmiddels een gezin. Een druk leventje die soms ook veel van je vraagt. Je bent niet meer alleen en zal alles moeten proberen te delen. Maar toch jezelf, je eigen ik, niet te verliezen.

Renske heeft ons geholpen tijdens mijn zwangerschap. Vooral het aanraken van “de buik” en het samen tot rust brengen en het voelen wat van binnen ‘speelde, gaf een warm gevoel! Dat zal me ook altijd bijblijven. J

Haptonomie en de verbindende communicatie is de ‘fundering’ die helpt in ons gezin. Door de kennis en het ervaren hebben we geleerd met gevoel te communiceren, als we even de draad kwijt zijn. Het helpt om elkaar weer te vinden. Dankzij de begeleiding van Renske Harte.

 

 

 
   « nieuwsoverzicht

Interesse of een vraag?

Laat het mij weten en dan neem ik zsm. contact met je op.