Vorig jaar was voor mij letterlijk het jaar van de veranderingen. Een periode van werkeloosheid, confrontaties met jezelf, jezelf uitdagen, jezelf herontdekken en uiteindelijk een nieuwe baan. Gedurende mijn werkeloosheidsperiode ben ik via een coach in aanraking gekomen met haptonomie bij HarteHaptonomie. Volgens de coach zou ik als praktisch ingestelde denker, meer innerlijke rust kunnen creëren, deze nog beter onder controle kunnen krijgen en benutten. Dit klonk heel interessant. Ik moet toegeven dat ik tegelijkertijd ook sceptisch was doordat dit volgens een methodiek zou gaan met alleen maar aanrakingen. Wel dacht ik gelijk wie niet waagt die niet wint. Ik besloot het aan te gaan. In een periode van solliciteren en het voeren van sollicitatiegesprekken wat automatisch gepaard gaat met meer spanningen en onzekerheden, waarbij het vaak gaat om de eerste indruk en hoe je overkomt, zou dit alleen maar in mijn voordeel kunnen werken. Begrijp mij niet verkeerd, het is niet zo dat ik ongelukkig was of het idee had dat ik een probleem had. Mijn insteek was dat meer innerlijke rust en nog beter voor de dag komen alleen maar in mijn voordeel zou gaan werken. Als herboren.

Goed nieuws, al snel bleek dat ik mijn sceptische houding opzij kon zetten. Na de eerste oefeningen en de gesprekken tijdens de sessie voelde ik al snel meer rust in mijn lichaam tijdens situaties waar ik normaal toch vaak wel een lichte vorm van zenuwen voelde of veel aan het denken was. Ik was mij weer meer bewust van de innerlijke rust die je lichaam nodig heeft en hoe ik deze rust bij mijzelf kan creëren als de situatie er naar vraagt. Dit deed ik vooral door de behandelde oefeningen toe te passen. Al snel merkte ik dat dit steeds meer een automatische werd.

Het schijnt dat je als kind veel innerlijke rust hebt, automatisch meer naar je lichaamsgevoel luistert en je lichaam daardoor in balans is. Dit contact kan je door verschillende situaties in je leven steeds iets meer kwijtraken. Het voelt nu al een paar maanden als ik weer ben herboren en ik alles in het leven weer met opgeheven hoofd en met gezonde spanning aankan.

 
   « nieuwsoverzicht

Interesse of een vraag?

Laat het mij weten en dan neem ik zsm. contact met je op.