Wat is Haptonomische zwangerschapsbegeleiding?

Samen contact maken met de baby om een goede start te maken

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is erop gericht om al tijdens de zwangerschap contact te maken met de baby en om het contact tussen jullie als (aanstaande)ouders te benutten om de zwangerschap en bevalling samen te beleven.

Als (aanstaande) vader word je nauw betrokken bij het hele proces en krijg je ook veel praktische handvatten en informatie om je partner te kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zo kun je samen naar het ouderschap toe groeien. Tijdens de bijeenkomsten gaan we onder andere in op vragen die betrekking hebben op dragen van de baby in je buik, het opvangen van weeën, het omgaan met de pijn. Uitgangspunt is dat je lichaam aangeeft wat je nodig hebt. Leren vertrouwen op de signalen die je lichaam geeft is daarom ook een belangrijk onderdeel van mijn begeleiding.

Na de bevalling gaan we samen kijken hoe jullie de haptonomische principes kunnen toepassen bij het omgaan met jullie baby. De begeleiding bestaat uit 6 bijeenkomsten, waarvan 5 tijdens de zwangerschap en 1 na de bevalling. Afhankelijk van de individuele behoefte kan hier vanaf worden geweken. Afspraken worden in onderling overleg gemaakt, ook is het mogelijk om in de avond begeleid te worden.Interesse of een vraag?

Laat het mij weten en dan neem ik zsm. contact met je op.