Het zal ongeveer 10 jaar geleden zijn dat ik in aanraking kwam met haptotherapie. Door de vele trauma’s in mijn leven en daarnaast het moeten accepteren dat ik de rest van mijn leven met een chronische aandoening zit opgescheept, had ik totaal geen contact noch verbinding met mijn lichaam meer.
Renske Harte werd mijn haptotherapeute. Dit is een openbaring voor mij geweest.
Zij heeft mij allereerst geleerd weer naar mijn lichaam te luisteren door mij te laten voelen hoe ik mijn spieren aanspande. Dit deed zij door mij zacht aan te raken en te vragen haar aanraking te gaan voelen en ernaar toe te gaan. Ik voelde dat ter plekke mijn lichaam zachter werd. Daarnaast kwamen er door haar aanraking gevoelens naar boven die ik jaren heb weggestopt, zoals b.v. woede, verdriet en teleurstelling. Renske heeft
door middel van gesprekken deze gevoelens naar boven gehaald en samen met mij de oorsprong besproken, waardoor ik het een plekje kan geven. Renske heeft een ruime ervaring in het brengen van een verbinding
niet alleen met jezelf maar ook naar andere medemensen toe. Door haar begeleiding durf ik weer open te staan voor alles wat ik dacht verloren te hebben.

Een belangrijk aspect bij het hebben van haptotherapie is dat er een vertrouwens relatie ontstaat tussen therapeute en cliënt.
Renske heeft liefde voor haar vak en dit is voelbaar zodra je met haar in contact komt.

 

 
   « nieuwsoverzicht

Interesse of een vraag?

Laat het mij weten en dan neem ik zsm. contact met je op.