Regenboogbaby

Deze zwangerschap hebben wij meerdere afspraken zwangerschapsbegeleiding gehad bij Renske. 

Dit is een medische zwangerschap, vol met spanningen, onzekerheden en emoties. Door het coronavirus gaan alle zwangerschap-cursussen natuurlijk niet door, waardoor we eigenlijk niet vanuit gingen dat we een soort cursus konden doen. Mijn bekkenfysiotherapeut gaf als tip dat misschien haptonomie een idee was voor ons. Het is een goede voorbereiding op wat komen gaat. Voordat wij aan de haptonomie sessies begonnen waren wij huiverig. Wij stelden onszelf de vraag: “is dit niet te zweverig voor ons?” of “zouden wij hier baat bij hebben?” Na de eerste sessie waren onze twijfels direct weg.

De behandelingen starten vaak met een kort gesprek met hoe het nu geestelijk en lichamelijk met ons gaat en wat de laatste updates zijn vanuit het ziekenhuis. Alles wat je kwijt wil, kan en mag je vertellen. Door Renske haar open houding, voelt het heel vertrouwd om alle angsten, twijfels,  bijzonderheden maar ook de leuke dingen te bespreken.

Na een kort gesprek gaan we vaak oefeningen doen om de spanning en angsten rond de zwangerschap en de bevalling te verminderen en vertrouwen te krijgen in mijn lichaam. Tijdens deze oefeningen liggen we soms in de slappe lach, de angst en spanning voelden we op die momenten echt van ons afglijden. De geleerde oefeningen doen wij thuis ook nog geregeld. 

 

Na deze positieve ervaring zouden wij bij elke volgende zwangerschap haptonomische begeleiding willen. Het voelt alsof we klaar zijn om onze ‘ Regenboogbaby’  in onze armen te krijgen. We kunnen niet wachten om beschuit met muisjes uit te delen aan Renske! 

K&S

 
   « nieuwsoverzicht

Interesse of een vraag?

Laat het mij weten en dan neem ik zsm. contact met je op.