Relatiebegeleiding

Verbinding herstellen

Als er iets niet lekker zit in de relatie met je partner, dan heeft dat een groot negatief effect op alle andere aspecten van je leven zoals goed uitvoeren van je werk en je fysieke en mentale gezondheid. Mensen met een goede relatie zijn bewezen gezonder, leven langer en voelen zich gelukkiger. Balans in de relatie is dus belangrijk. 

Maar wat nu als het al een tijdje niet goed gaat met jou en je partner? Is het zo heftig dat je erover nadenkt uit elkaar te gaan, of een soort proefscheiding te ondernemen? Samen in begeleiding gaan, kan dan duidelijkheid geven. Maar ook als er niet hele zware problemen zijn, maar jullie verdieping willen.

Relatiebegeleiding op basis van de verbindende communicatie en haptonomie kan dan duidelijkheid geven bij hoe je met elkaar praat, je het gevoel hebt dat er niet meer naar je wordt geluisterd, of dat jouw woorden anders worden opgevat dan dat je bedoelde. Het kan ook zijn dat de vertrouwde intimiteit die er eerst was, steeds meer door je vingers glipt. Als je het dan ook nog druk hebt met het opvoeden van de kinderen of er is veel stress en een krappe planning door werk en zorgtaken, dan kan dat leiden tot minder verbinding. 

De relatiebegeleiding doe je natuurlijk het liefst samen. Maar het komt ook voor dat individuele sessies helpen om je eigen verwachtingen en behoeften ten opzichte van je relatie helder te krijgen. Het is mijn ervaring dat als iemand in eerste instantie alleen naar de praktijk komt, dat naar verloop van tijd toch de partner mee wil komen. Deze heeft dan thuis gemerkt dat de gesprekken een positieve invloed hebben op de relatie.

 Interesse of een vraag?

Laat het mij weten en dan neem ik zsm. contact met je op.